Coś słodkiego, poproszę...

Mini wypieki

Ciasteczka francuskie z brzoskwinią

 

Na weekend polecam mini wypieki:) Na początek francuskie ciasteczka z brzoskinią. Wypiek pyszny i mało pracochłonny. No przecież w weekend nikt nie chce się przepracowywać, prawda? Do przygotowania będziemy potrzebować same gotowe produkty: ciasto francuskie i ulubione owoce, niekoniecznie brzoskiwinie z puszki. Najlepsze jeszcze ciepłe ;) Polecam!

 

 

 

1 opakowanie ciasta francuskiego (275g)

kilka połówek brzoskwini z puszki

1 jajko (do posmarowania)

 

Brzoskwinie odsączyć. Ciasto francuskie pokroić na kwadraty, dowolnej wielkości (u mnie niewielkie). Brzoskwinie pokroić na niezbyt duże kawałki (w zależności od wielkości kwadratów ciasta). Poukładać na środku każdego kwadratu, skleić boki. Wierzch ciastek posmarować jajkiem. Poukładać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temp. 200 st. C przez ok. 20 minut. Można posypać cukrem pudrem.